ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Ομπάμα

12:35 - 07 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Διευρύνεται η διαφορά της Χίλαρι Ρόνταμ - Κλίντον από το Μπάρακ Ομπάμα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όσον αφορά τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, λίγους μήνες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης.

Στην τελευταία έρευνα που έκανε η εταιρεία Gallup για την εφημερίδα USA Today, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης επιλέγεται από το 48% των ψηφοφόρων των δημοκρατικών και των ανεξαρτήτων που κλίνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ ο γερουσιαστής του Ιλινόις παίρνει τις προτιμήσεις του 26% και ο πρώην γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνα, Τζον Έντουαρντς έρχεται τρίτος με 12%.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν ότι η Κλίντον βελτίωσε τις επιδόσεις της κατά 8 μονάδες, ενώ ο Ομπάμα έπεσε κατά δύο μονάδες και στο ερώτημα της επιλογής ανάμεσα τους δύο τους μόνο, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κερδίζει με 59 έναντι 36%.

Στην έρευνα οι ερωτηθέντες με συντριπτική πλειοψηφία απάντησαν ότι η Κλίντον, ως πρόεδρος, θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον Ομπάμα στη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στον πόλεμο στο Ιράκ και στις σχέσεις με τις μη φιλικές χώρες.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.