ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο - Συμβούλιο Ευρώπης: «Κομμένες» οι δια ζώσης συνεδριάσεις

16:26 - 09 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο - Συμβούλιο Ευρώπης: «Κομμένες» οι δια ζώσης συνεδριάσεις
Εκτός από την υποχρεωτική, λόγω κορονοϊού, συμμετοχή των εκπροσώπων της Κομισιόν στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν την νέα «πεπατημένη», απαγορεύοντας τα «σούρτα-φέρτα» ευρωβουλευτών και βουλευτών στο Στρασβούργο, που ήδη στενάζει οικονομικά λόγω αυτών των αποφάσεων.

Έτσι, παρόλο που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, διαβεβαίωσε εκ του μακρόθεν τους ευρωβουλευτές, ότι το Στρασβούργο είναι το σπίτι τους, σε μία συμβολική φυσική παρουσία, τον περασμένο μήνα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, τώρα και κάτω από τις επεκτατικές «διαθέσεις» της πανδημιας, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας και τη διαφύλαξη των βασικών δραστηριοτήτων του Κοινοβουλίου».

Τα τρέχοντα προληπτικά μέτρα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 δεν επηρεάζουν τις εργασίες για νομοθετικές προτεραιότητες.

Εφεξής και μέχρι νεωτέρας, οι βασικές δραστηριότητες μειώνονται, αλλά διατηρούνται οι νομοθετικές, δημοσιονομικές και ελεγκτικές λειτουργίες του θεσμικού οργάνου.

Οι συναντήσεις θα γίνονται με απομακρυσμένη συμμετοχή για τα Μέλη, που θα μπορούν να βλέπουν και να ακούνε τις εργασίες, να ζητούν τον λόγο και να παρεμβαίνουν στη συνεδρίαση εξ’ αποστάσεως.

Από την πλευρά του Συμβουλίου της Ευρώπης πάλι, ανακοινώθηκε ότι η προσεχής συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στα τέλη Ιανουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, επιτρέποντας στα μέλη να συμμετέχουν εξ αποστάσεως και όχι να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στο Στρασβούργο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής περιόδου συνόδου, η Συνέλευση θα εκλέξει τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Γενικό Γραμματέα της Συνέλευσης και τους δικαστές για την Ελλάδα και την Ελβετία.

Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν με ατομική ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.