ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ινδία μέσα στο 2021

19:55 - 11 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Η Tesla θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ινδία μέσα στο 2021
Η Tesla Inc θα επεκταθεί στην Ινδία στις αρχές του 2021, δήλωσε ο υπουργός μεταφορών της χώρας Nitin Gadkari στην εθνική εφημερίδα Indian Express.

Σύμφωνα με την δήλωση του υπουργού, η κατασκευαστική ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει με τις πωλήσεις και στη συνέχεια μπορεί να εξετάσει τη συναρμολόγηση και κατασκευή των οχημάτων με βάση την επίδοση της.

Η Ινδία έχει υπάρξει πρόθυμη να μειώσει την ρύπανση και την εξάρτηση της από το πετρέλαιο, αλλά οι προσπάθειές της για την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων έχουν εμποδιστεί από την έλλειψη επενδύσεων στην κατασκευή και σε υποδομές όπως οι σταθμοί φόρτισης.

Σύμφωνα με τους Economic Times, το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει θα είναι το μοντέλο 3, το φθηνότερο μεταξύ των οχημάτων Tesla, με τιμές που ξεκινούν από πάνω από 60.900 ευρώ (5,5 εκατομμύρια ινδικές ρουπίες).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk επιβεβαίωσε από τον λογαριαμό του στο Twitter την επέκταση της εταιρείας στην Ινδία το 2021, αλλά είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί τον Ιανουάριο.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση της Μαχαράστρα είχε προσκαλέσει την Tesla στην χώρα, λίγες εβδομάδες μετά την πρόταση του Musk να εισέλθει στη χώρα τον επόμενο χρόνο.

Οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 2% στις συναλλαγές στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.