ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλογερμανικά «πυρά» κατά twitter λόγω Τραμπ

21:34 - 11 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Γαλλογερμανικά «πυρά» κατά twitter λόγω Τραμπ
Επίθεση κατά των Twitter και Facebook εξαπέλυσαν η Γερμανία και η Γαλλία, μετά το κλείσιμο του λογαριασμού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζοντας με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα τη «μάχη» της Ευρώπης κατά των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αντέδρασε στις αποφάσεις για κλείσιμο του λογαριασμού του Τραμπ, λέγοντας ότι οι νομοθέτες είναι αυτοί που θα πρέπει να διαμορφώσουν το πλαίσιο κανονισμών που θα διέπει την ελευθερία του λόγου και όχι οι ιδιωτικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. «Η Καγκελάριος θεωρεί το οριστικό κλείσιμο του λογαριασμού ενός εκλεγμένου προέδρου προβληματικό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου, μπορούν να καθορίζονται βάσει του νόμου και εντός του πλαισίου που ορίζεται από τη νομοθεσία και όχι σύμφωνα με μία απόφαση εταιρείας», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι θέσεις της γαλλικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Yποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέν Μπομέ, δήλωσε «σοκαρισμένος» που μία ιδιωτική εταιρεία έλαβε μία τόσο σημαντική απόφαση. «Αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί από τους πολίτες, όχι από έναν διευθύνοντα σύμβουλο», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι αναγκαίο να υπάρξει μία ρύθμιση για τις online πλατφόρμες». Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρινό Λε Μέρ, δήλωσε ότι το κράτος θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για το ρυθμιστικό πλαίσιο και όχι «η ψηφιακή ολιγαρχία» και χαρακτήρισε τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες «μία από τις απειλές» της δημοκρατίας.

Ήδη, η Ευρώπη ανακοίνωσε το Δεκέμβριο προσχέδιο νόμου για να ανακόψει την εξάπλωση και την αυξανόμενη επιρροή των αμερικανικών κολοσσών τεχνολογίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.