ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρνητικό τεστ κορονοϊού η είσοδος στην Αγγλία από Παρασκευή

20:35 - 12 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Με αρνητικό τεστ κορονοϊού η είσοδος στην Αγγλία από Παρασκευή
Η βρετανικη κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη(12/1) πως από την Παρασκευή, όλοι όσοι εισέρχονται στην Βρετανία, είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ωρών.
 

Η βρετανικη κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη(12/1) πως από την Παρασκευή, όλοι όσοι εισέρχονται στην Βρετανία, είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ωρών. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε και επίσημα την ημερομηνία έναρξης του μετρού αυτού, που είναι η 15η Ιανουαρίου. Οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν τεστ εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο, και να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο μέτρο, έρχεται μετά τα υπέρογκα κρούσματα στην Αγγλία, κάνοντας το Λονδίνο την Ουχάν της Ευρώπης. Ταυτόχρονα μετά την άφιξή τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπουν και σε υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα, η οποία όμως μπορεί να διακοπεί την πέμπτη μέρα με ένα ακόμη αρνητικό τεστ.

Ο υπουργός μεταφορών Ρόμπερτ Κουρτς δήλωσε: «Τόσο παγκοσμίως όσο και εντός βλέπουμε σημαντικές αυξήσεις στα επίπεδα των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ανησυχητικών νέων στελεχών.

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα ταξίδια, να μειώσουμε τον κίνδυνο εισαγόμενων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από νέες παραλλαγές, και να προστατεύσουμε το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) μας ενώ παράλληλα ισχύουν οι περιορισμοί και η εμβολιαστική εκστρατεία».

Ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για τον τύπο των τεστ που χρειάζεται να γίνουν, ωστόσο πιθανότατα θα είναι μοριακά PCR.

Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης για τους Βρετανούς υπηκόους, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στο εξωτερικό και να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες σχετικά με την αυτο-απομόνωση εάν είναι θετικοί.

Τα παιδιά κάτω των 11 ετών θα εξαιρούνται, όπως και το πλήρωμα. Τα μέτρα είναι πιθανό να εφαρμοστούν έως το τέλος του lockdown, αλλά θα επανεξεταστούν και νωρίτερα.

Να σημειωθεί, ότι μετά την εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού στην Αγγλία, πολλές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν ανοιχτά τα σύνορά τους για άτομα που έρχονται από την Βρετανία. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.