ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sell off στις τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη; Υπάρχει το ''αντίδοτο''...

14:27 - 07 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Οι μετοχές στον τραπεζικό κλάδο στην Ασία είναι σίγουρο χαρτί παρά τις διευρυμένες απώλειες των τελευταίων δύο εβδομάδων στις χρηματαγορές ανά την υφήλιο εξαιτίας της κρίσης στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Αυτά υποστηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές των διεθνών οίκων Merrill Lynch και Deutsche Bank.

Αν και η απόδοση του χρηματοοικονομικού κλάδου ήταν από τις χειρότερες στα χρηματιστήρια της Ασίας αυτήν την περίοδο λόγω εντεινόμενων ανησυχιών για διεύρυνση των απωλειών που συνδέονται με την θύελλα των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, όπως συνέβη στη περίπτωση της Macquarie Bank πλην όμως, η τράπεζα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τα κέρδη της αναμένονται τελικά χαμηλότερα από ότι είχαν προβλέψει νωρίτερα.

«Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα μέχρι που θα φθάσει, αλλά πάντως η αγορά της Ασίας δεν είναι και τόσο εκτεθειμένη σ’αυτό», σχολίασε σχετικά  ο Stephen Corry, αναλυτής του γνωστού οίκου Merrill στο Hong Kong. Συμπλήρωσε ακόμα, «οι τοπικές χρηματαγορές θα προβούν σε διόρθωση, με το χρηματοοικονομικό κλάδο να ηγείται της ανάκαμψης».

Να σημειωθεί, ότι οι τραπεζικές μετοχές κατρακύλησαν μετά την ανακοίνωση της Bear Stearns ότι οι επενδυτές κινδυνεύουν να μη λάβουν καθόλου χρήματα απόδυο hedge funds της εξαιτίας πρωτοφανών υποχωρήσεων στην αξία των χρεογράφων με αξιολόγηση AAA, που χρησιμοποιούνται για στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου.

Η DBS στη Σιγκαπούρη υποχώρησε τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς γνωστοποίησε ότι είχε επενδύσει στην αγορά των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.  

Αποτέλεσμα της εντεινόμενης ανησυχίας των επενδυτών για τις διευρυμένες απώλειες από την κρίση της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ, της ισχυρότερης παγκόσμιας οικονομίας, ήταν να εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο και να κλόνισει τα θεμέλια της παγκόσμιας αγοράς, που προέβη σε ένα πρωτοφανές ξεπούλημα 2 τρισ. δολαρίων σε όλες τις χρηματαγορές ανά την υφήλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.