ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πενς αντιστέκεται, αλλα οι Δημοκρατικοί επιμένουν για καθαίρεση Τραμπ

12:12 - 13 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ο Πενς αντιστέκεται, αλλα οι Δημοκρατικοί επιμένουν για καθαίρεση Τραμπ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε την Τρίτη για να παροτρύνει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να εκκινήσει τη διαδικασία για την απομάκρυνση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα, αν και ο αντιπρόεδρος ήδη είχε δηλώσει πως δεν θα το πράξει.

O Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος αντιπρόεδρος αρνήθηκε, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική βουλευτή Νάνσι Πελόζι, να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του -επτά ημέρες πριν από το πέρας της θητείας του.

Παρ’ όλα αυτά, πληθαίνουν οι συντηρητικοί βουλευτές που τάσσονται υπέρ της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ.  Αναμένεται λοιπόν το ρεπουμπλικανικό κόμμα να καλέσει τα μέλη να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς να υπάρξει κοινή γραμμή που θα θωρακίζει τον Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί θα καταθέσουν προς ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ («υποκίνηση στάσης»), καθώς του προσάπτουν την ευθύνη για την αιματηρή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου. Θα πρόκειται για μια ιστορική δεύτερη παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία (impeachment).

Σε αυτό το κλίμα οι ΗΠΑ βαδίζουν προς την ορκωμοσία Μπάιντεν σε τεταμένο κλίμα, ενώ ο Τραμπ, που πλέον "κόπηκε" και από το Youtube, χαρακτηρίζει "γελοία" την παραπομπή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.