ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-Ρωσία: Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός την επόμενη εβδομάδα

17:17 - 13 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός-Ρωσία: Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός την επόμενη εβδομάδα
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοΐού στη Ρωσία, σύμφωνα με εντολή του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν έδωσε εντολή στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ξεκινήσουν την προετοιμασία των υποδομών για να χορηγηθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μαζικά.

«Ήδη ξεκινήσαμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό… Τώρα πρέπει να περάσουμε από τον ευρείας κλίμακας στον μαζικό εμβολιασμό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής βιντεοδιάσκεψης, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους είπε: «Σας παρακαλώ από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, και να καταρτισθεί το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, όπως γίνεται και με τις άλλες ασθένειες για παράδειγμα με την γρίπη».

Ο ευρείας κλίμακας εμβολιασμός των πολιτών είχε ξεκινήσει στη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό την καθιστά μία από τις πρώτες χώρες, που είναι τόσο μπροστά στον «αγώνα» των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια ο Πούτιν έδειξε την περηφάνια του για τα αποτελέσματα της χώρας, λέγοντας πως «το ρωσικό εμβόλιο, είναι πλέον εντελώς προφανές, αλλά αυτό πιστεύαμε και από την αρχή και αποδεικνύεται στην πράξη, είναι νομίζω το καλύτερο στον κόσμο», ενώ τόνισε πως «κανένα άλλο σκεύασμα αυτού του είδους, δεν επιδεικνύει τέτοιο επίπεδο προστασίας και τέτοιο βαθμό ασφαλείας».

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε επίσης, εντολή να μελετηθεί η δράση του εμβολίου, σε συνθήκες πολλαπλών μεταλλάξεων του ιού.

Να σημειωθεί, πως το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ωστόσο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή στην ιδέα να χορηγηθεί το ρωσικό εμβόλιο, στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έγκριση του ΕΟΦ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.