ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Δεν υπαναχωρούμε στο θέμα των S-400

11:41 - 14 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ακάρ: Δεν υπαναχωρούμε στο θέμα των S-400
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, ωστόσο, δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στο ζήτημα του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400, που έχει αγοράσει από τη Ρωσία.

 Θα ήταν «πολύ προβληματικό» για την Άγκυρα να υποχωρήσει τόνισε ο Ακάρ σε ξένους ανταποκριτές και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για μια δεύτερη παράδοση συστημάτων S-400.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον περασμένο μήνα κυρώσεις στον Ισμαήλ Ντεμίρ, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) της Τουρκίας, χώρας συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, και σε τρεις άλλους εργαζομένους της, μετά την απόκτηση των S-400.

«Είναι πολύ προβληματικό το να υπαναχωρήσουμε από το σημείο στο οποίο έχουμε φθάσει. Καλούμε (τις Ηνωμένες Πολιτείες) να πάρουν αποστάσεις από τη γλώσσα των απειλών, όπως οι κυρώσεις», δήλωσε ο Ακάρ.

«Θέλουμε την επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου. Αν η πλευρά των ΗΠΑ θέλει μια λύση, μπορεί να βρεθεί μια λύση με δουλειά σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε και έκλεισε δηλώνοντας «αισιόδοξος» για τη μελλοντική επανένταξη της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.