ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Πολιτικά τοξική η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

19:17 - 14 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Πολιτικά τοξική η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού
Αξιόπιστες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που «διοχετεύθηκαν» σε ευρωβουλευτές και άλλους επιλεγμένους παραλήπτες στο Στρασβούργο, χαρακτηρίζουν «πολιτικά τοξική» την πρόταση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, που κατά τον ίδιο θα διευκολύνει τις τουριστικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε πως «η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενδέχεται να είναι πολιτικά τοξική».

Ωστόσο, η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, προς την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου αλλά, όπως διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής δε συγκεντρώνει τη συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών.

Η άποψη που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να κυριαρχεί μεταξύ των κρατών μελών, είναι πως μια τέτοια πρόταση θα είναι καλύτερα να υιοθετηθεί όταν όλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιασθούν, οπότε και η συμφωνία για ένα κοινό πιστοποιητικό θα είναι το εύκολο μέρος της συζήτησης.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.