ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιπλέον 9 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» του Τραμπ

20:53 - 14 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Επιπλέον 9 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» του Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ πρόσθεσε την Πέμπτη (14/1) στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ με τις εταιρείες που έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό 9 ακόμη κινεζικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η κρατική αεροδιαστημική εταιρεία Comac και η τηλεπικοινωνιακή Xiaomi, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι οι Advanced Micro-Fabrication Equipment, Luokung Technology, Beijing Zhongguancun Development Investment Center, GOWIN Semiconductor, Grand China Air, Global Tone Communication Technology και China National Aviation Holding.

Ως εκ τούτου, με βάση το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει τις αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες που συνδέονται με τον στρατό της Κίνας, οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει να εκποιήσουν τους συμμετοχές τους και σε αυτές έως τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Οι νέες αυτές προσθήκες της Ουάσιγκτον στη «μαύρη λίστα» εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διευρύνει τις πιέσεις του προς το Πεκίνο παρότι θα βρίσκεται για λίγες μόνο ημέρες ακόμη στον Λευκό Οίκο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:00 - 15 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.