ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρική η Wall - Ανοδος στην Ευρώπη

17:49 - 07 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, μετά το χθεσινό ράλι του Dow, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα 5 χρόνων.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή ανακοίνωση της FED για τα επιτόκια και την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, το βασικό επιτόκιο αναμένεται να διατηρηθεί αμετάβλητο στο 5,25%, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να σημειωθεί μείωση των επιτοκίων τον προσεχή Οκτώβριο.

Τα μέλη της τράπεζας αναμένεται ακόμη να δώσουν έμφαση στον πληθωρισμό, ο οποίος δεν αναμένεται να υποχωρήσει, ενώ θα επιχειρήσουν να καθησυχάσουν τόσο τις εισηγμένες εταιρείες και κυρίως τον τραπεζικό κλάδο όσο και τους επενδυτές, μετά το πρόσφατο «χτύπημα» που δέχθηκαν οι κεφαλαιαγορές από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου.

Αρνητικό αντίκτυπο στη «συμπεριφορά» των δεικτών έχουν και τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για την παραγωγικότητα στον εργασιακό τομέα το β ΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 1,8%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξης του 2%.

Την ίδια ώρα, προκαλεί ανησυχία στο επενδυτικό κοινό η άνω του αναμενόμενου αύξηση του κόστους εργασίας. Ειδικότερα, το κόστος εργασίας αυξήθηκε με ρυθμούς 2,1% και ήταν πάνω κατά 4,5% το 12μηνο που έληξε τον Ιούνιο.

Ο Dow υποχωρεί κατά 56,74 μονάδες ή σε ποσοστό 0,42% στις 13,412.04 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2,538.42 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,35%, ενώ ο S & P σημειώνει πτώση 0,51% στις 1,460.12 μονάδες.

Οι τίτλοι των American International Group, DuPont και Merck & Co.ηγούνται των ήπιων ρευστοποιήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Απώλειες και για τη Microsoft, μετά την ανακοίνωση ότι θα μειώσει την τιμήπώλησης του παιχνιδιού Xbox 360.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και 19 εταιρείες που διαπραγματεύονται στο δείκτη S&P 500 και οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Στην Ευρώπη, οι  κεφαλαιαγορές κινούνται σε θετικό έδαφος μετά το χθεσινό ράλι του Dow κατά 287 μονάδες.

Τα ηνία της ανόδου κρατούν οι τίτλοι των Barclays και Societe Generale, μετά την αναβάθμιση από την Dresdner Kleinwort για τον κλάδο, ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος φαίνεται να έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η μετοχή της Dexia, μετά την ανακοίνωσή της ότι δεν θα έχει ζημίες από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 49,70 μονάδες ή σε ποσοστό 0,80% στις 6,238.80 μονάδες, ο Cac 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5,593.03 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,09% , ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax βρίσκεται στις 7,468.35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.