ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν: Υπέρ του αιτήματος Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

15:20 - 15 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Φον ντερ Λάιεν: Υπέρ του αιτήματος Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού
Θετικά κρίνει το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είναι ιατρικό προαπαιτούμενο να έχουμε ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί», σημείωσε σε δηλώσεις της από τη Λισαβόνα και πρόσθεσε:

 

«Ως εκ τούτου, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού».


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπενθυμίζουμε έστειλε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα επιστολή στην πρόεδρο, ζητώντας να φτιαχτεί ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 για όλη την ΕΕ.  

Η Φον ντερ Λάιεν διευκρίνισε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να καταστήσει το εμβόλιο «υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για ταξίδια, αλλά σημείωσε ότι "οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα"».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως συμφωνεί με την ιδέα, λέγοντας πως «Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.