ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοφανές: Επιστήμονες εντόπισαν καμηλοπαρδάλεις νάνους σε Ναμίμπια και Ουγκάντα

12:22 - 17 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πρωτοφανές: Επιστήμονες εντόπισαν καμηλοπαρδάλεις νάνους σε Ναμίμπια και Ουγκάντα
Το ύψος είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της καμηλοπάρδαλης, δίνοντάς της την επιλογή των φύλλων από τα ψηλότερα δέντρα, έτσι οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν δύο καμηλοπαρδάλεις νάνους σε διαφορετικές πλευρές της Αφρικής.

«Είναι συναρπαστικό αυτό που βρήκαν οι ερευνητές στον τομέα μας», δήλωσε ο Julian Fennessy, συνιδρυτής του Giraffe Conservation Foundation, στο Reuters την Παρασκευή. «Μείναμε έκπληκτοι».

Οι περισσότερες καμηλοπάρδαλεις έχουν ύψος 4,5 - 6 μέτρα, αλλά το 2018, οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν με το ίδρυμα ανακάλυψαν μια καμηλοπάρδαλη 2,6 μέτρα στη Ναμίμπια. Τρία χρόνια νωρίτερα, βρήκαν επίσης μια καμηλοπάρδαλη 2,8 μέτρων σε ένα πάρκο άγριας φύσης στην Ουγκάντα.

Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο British Medical Journal στα τέλη του περασμένου μήνα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι καμηλοπαρδάλεις είχαν τους τυπικούς μακριούς λαιμούς, αλλά κοντά, χοντρα πόδια, είπε η εφημερίδα. Η σκελετική δυσπλασία, η ιατρική ονομασία για την πάθηση, επηρεάζει τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα, αλλά το άρθρο ανέφερε ότι είναι σπάνιο να βρεθεί σε άγρια ​​ζώα.

Ο αριθμός των ψηλότερων θηλαστικών στον κόσμο μειώθηκε κατά περίπου 40% τα τελευταία 30 χρόνια σε περίπου 111.000, οπότε και τα τέσσερα είδη καμηλοπάρδαλης ταξινομούνται από τους συντηρητές ως «ευάλωτα».

«Αυτό οφείλεται κυρίως στην απώλεια ενδιαιτημάτων, τον κατακερματισμό των ενδιαιτημάτων, τον αυξανόμενο πληθυσμό ανθρώπων, την καλλιέργεια περισσότερων εκτάσεων», δήλωσε ο Fennessy. «Σε συνδυασμό με λίγη λαθροθηρία και κλιματική αλλαγή».

Ωστόσο, οι προσπάθειες των οικολόγων βοήθησαν τους αριθμούς να αρχίσουν να ανακάμπτουν την τελευταία δεκαετία, πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.