ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις

21:55 - 18 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ρέγκλινγκ: Καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των οικονομικών τους σχεδίων συζήτησαν τη Δευτέρα (18/1) στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να ταλανίζουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Για μια σημαντική συζήτηση των υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών σε διατηρήσιμη βάση, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup

"Κάποιες χώρες επηρεάζονται περισσότερο, τα προγράμματα υποστήριξης έχουν στόχο ακριβώς αυτό, να αμβλύνουν τον αντίκτυπο βοηθώντας τις πιο ευάλωτες χώρες", ανέφερε ο Ρέγκλινγκ.

Σημείωσε εξάλλου ότι στο παρελθόν αυτές οι ανισορροπίες είχαν προκαλέσει προβληματισμό στις αγορές για τη βιωσιμότητα του χρέους κάτι που δεν επαναλήφθηκε αυτή την φορά.

"Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορικές από την κρίση του χρέους μια δεκαετία νωρίτερα. Σήμερα οι χώρες είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες, έχουν γίνει μεγάλες προσαρμογές από τις χώρες της Ευρωζώνης", ανέφερε. 

Επισήμανε εξάλλου ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

"Παραμένουμε σε εγρήγορση - καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, αυτή η κρίση θα επηρεάσει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας", πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:38 - 18 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.