ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: «Φτωχά» τα εθνικά σχέδια για απορρόφηση των κονδυλίων ανάκαμψης

12:17 - 19 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: «Φτωχά» τα εθνικά σχέδια για απορρόφηση των κονδυλίων ανάκαμψης
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιεί ότι τα εθνικά σχέδια για απορρόφηση των κονδυλίων από τα κοινά ταμεία του μπλοκ για την αναζωογόνηση των οικονομιών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού (Ταμείο Ανάκαμψης) είναι πολύ «φτωχά», σύμφωνα με πηγές στο Reuters.

Η εκτίμηση αυτή κοινοποιήθηκε στους απεσταλμένους της ΕΕ στις 7 Ιανουαρίου, σε κλειστή συνάντηση, το περιεχόμενο της οποίας περιγράφηκε στο Reuters από τρεις διπλωματικές πηγές, υπογραμμίζει την άνιση μάχη των 27 για τις δαπάνες.

Η γραφειοκρατία, η πολιτική αντιπαράθεση και το ιστορικό κινδύνου απάτης υπονομεύουν τον στόχο της εξασφάλισης ίσης οικονομικής ανάκαμψης για να καταστήσουν τις χώρες της ΕΕ πιο ισορροπημένες μετά την πανδημία που έχει επιδεινώσει το χάσμα σε ολόκληρη την Ένωση.

«Τα σχέδια στερούνται διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στρατηγικού οράματος, συγκεκριμένων στόχων και οικονομικής αποδοτικότητας. Μένει πολύς δρόμος ακόμη », δήλωσε ένας διπλωμάτης των Βρυξελλών. Ένας δεύτερος διπλωμάτης είπε ότι η Επιτροπή τόνισε ότι ορισμένα σχέδια δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένα και στερούνται μετρήσιμων στόχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.