ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα-Κορονοϊός: Κατασκευή τεράστιου κέντρου καραντίνας κοντά στο Πεκίνο

13:19 - 19 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κίνα-Κορονοϊός: Κατασκευή τεράστιου κέντρου καραντίνας κοντά στο Πεκίνο
Εκατοντάδες εργάτες, δουλεύουν αδιάκοπα, έτσι ώστε να κατασκευάσουν ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας στην Κίνα, για να αντιμετωπιστεί μια εστία covid-19 που εντοπίστηκε 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου.

Η χώρα στην οποία βρέθηκε ο πρώτος ασθενής του ιού, έχει θέσει υπό έλεγχο τα κρούσματα από την άνοιξη του 2020, με εκτεταμένες καραντίνες και τον έλεγχο όσων έρχονται από το εξωτερικό.

Μάλιστα, από τα μέσα Μαΐου έχει καταγραφεί μόνο ένας νεκρός από κορονοϊό, και αυτός στις αρχές Ιανουαρίου.

Ωστόσο εκατοντάδες κρούσματα covid-19 εμφανίστηκαν ξαφνικά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των αρχών, με υποχρεωτικά τεστ και lockdown.

Η τωρινή εστία στη πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, την πόλη Σιζιαζχουάνγκ, ώθησε τις αρχές να ανεγείρουν ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας όπου θα απομονωθούν άτομα υψηλού κινδύνου.

Εκατοντάδες εργάτες συναρμολογούσαν προκάτ αίθουσες, θυμίζοντας  την ανέγερση νοσοκομείου εκστρατείας στην Ουχάν το 2020.

Το κέντρο καραντίνας που κατασκευάζεται στην Σιζιαζχουάνγκ θα διαθέτει τουαλέτες, ζεστό νερό, wi-fi και κλιματιστικά. Μόλις ολοκληρωθεί, σε μερικές ημέρες σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, θα στεγάζει τις επαφές των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 4.000 άτομα, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου καθώς εμφανίζονταν μικρές εστίες κορονοϊού στην πόλη αυτή της βόρειας Κίνας.

Οι αρχές θεωρούν, πως αυτό το ξέσπασμα των κρουσμάτων, οφείλεται στην αλλαγή του σεληνιακού έτους που γιορτάζεται στην Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου. Πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν και συναθροίζονται με γνωστούς.

Εκτός από τα υποχρεωτικά τεστ και την καραντίνα που έχουν επιβάλλει σε πολλούς οι αρχές, κάνουν και έκκληση για μείωση των ταξιδιών, του συνωστισμού και των γάμων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 19 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.