ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Day One: Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει 15 συμβολικά διατάγματα

14:14 - 20 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Day One: Ο Τζο Μπάιντεν υπογράφει 15 συμβολικά διατάγματα
Με 15 διατάγματα ουσίας, αλλά και συμβολισμού σχεδιάζει να ξεκινήσει τη θητεία του ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει 15 διατάγματα τις επόμενες ώρες μετά την ορκωμοσία του, που αφορούν τις «κρίσεις» της πανδημίας, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής και της φυλετικής ανισότητας.

Οι διατάξεις περιλαμβάνουν εντολή για καθολική χρήση μάσκας και μια εντολή για τη δημιουργία ενός νέου γραφείου του Λευκού Οίκου που θα συντονίζει την δράση απέναντι στον κορονοϊό.

Επίσης, ο Μπάιντεν θα ξεκινήσει τη διαδικασία επανεισόδου των ΗΠΑ στη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και θα εκδώσει μια εκτεταμένη εντολή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μεταξύ μιας σειράς διαταγμάτων που αφορούν τη μετανάστευση, ο Μπάιντεν θα ανακαλέσει τη δήλωση έκτακτης ανάγκης του Τραμπ που βοήθησε στη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός συνοριακού τείχους και θα τερματίσει την απαγόρευση ταξιδιού σε ορισμένες πλειοψηφίες-μουσουλμανικές χώρες.

Περαιτέρω ενέργειες θα περιλαμβάνουν την ανάκληση της απαγόρευσης στρατιωτικής θητείας από τρανσέξουαλ Αμερικανούς και την αντιστροφή μιας πολιτικής που εμποδίζει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για προγράμματα στο εξωτερικό που συνδέονται με την άμβλωση.

Τα σχέδια της Day One ήταν μόνο η αρχή μιας αναταραχής των εκτελεστικών δράσεων στις οποίες θα προχωρήσει ο κ.Μπάιντεν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του, τόνισε η νέα εκπρόσωπος Τύπο, Τζεν Ψάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.