ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Η ενότητα μοναδικό μονοπάτι προς το μέλλον (videos)

20:15 - 20 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Η ενότητα μοναδικό μονοπάτι προς το μέλλον (videos)
Αποφασισμένος να ενώσει τους Αμερικανούς εμφανίστηκε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία της ορκωμοσίας του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον. "Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε ξανά την Αμερική την ηγέτιδα δύναμη του καλού στον κόσμο", τόνισε.

Αναλαμβάνοντας το φορτίο μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ που αναμφίβολα δίχασε τους Αμερικανούς, ο Μπάιντεν αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη την ομιλία του στη σημασία της ενότητας.

Η τελετή της ορκωμοσίας του είναι ιστορική, καθώς έγινε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Έστω κι έτσι, όμως, ήταν λαμπερή και ιδιαίτερα σημαντική για τις ΗΠΑ, που γυρίζουν σελίδα με στόχο την αποκατάσταση της ενότητάς τους.

"Η ένωση και η ενότητα είναι το μονοπάτι προς το μέλλον", τόνισε χαρακτηριστικά. Ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να υπάρξει συνεργασία.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1351943082686746632}

«Αυτή είναι η νέα μέρα της Αμερικής, η μέρα της Δημοκρατίας. Γιορτάζουμε τον σκοπό της Δημοκρατίας, η βούληση των πολιτών εισακούστηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη, αλλά είναι αυτή που επικράτησε» ανέφερε αρχικά ο Μπάιντεν.

«Έχουμε ακόμα πολλά να διορθώσουμε, πολλά να αλλαξουμε, αλλά και πολλα να κερδίσουμε. Ένας ιός που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια, μας ταλαιπωρεί. Εκατομμύρια δουλειές έχουν χαθεί. Έχουν πεθάνει περισσότεροι από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Μας απειλούν ο εξτρεμισμός, η τρομοκρατία. Χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Θα δώσω όλη μου την ψυχή για τον σκοπό όλης της Αμερικής» συνέχισε. 

«Θέλουμε ασφαλή σχολεία, δουλειές, να νικήσουμε τον θανατηφόρο ιό. Η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο ιδανικό της Αμερικης και τον ρατσισμό, τις αδικίες. Η ιστορία, η πίστη, μας δείχνουν τον τρόπο για να προχωρήσουμε. Θέλουμε αξιοπρέπεια. Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει κράτος, αλλά μόνο χάος. Η ενότητα μας δείχνει τα επόμενα βήματα. Αν δουλέψουμε έτσι, δεν θα αποτύχουμε ποτέ, σας το εγγυώμαι».

{https://twitter.com/cnnbrk/status/1351945179301900295}

Ο πρώτος νόμος

Ο Μπάιντεν τόνισε πως ο πρώτος του νόμος αποτελεί φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία και θα επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Πρόκειται για ένα από τα 15 διατάγματα που θα υπογράψει άμεσα ο νέος Πρόεδρος, για να δώσει το στίγμα της προεδρίας.

Ο Μπάιντεν τόνισε κλείνοντας πως γνωρίζει ότι ορκίζεται πρόεδρος μιας διαιρεμένης χώρας, αλλά είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη και να ενώσει τους πολίτες.

Η τελετή της ορκωμοσίας είχε δυνατές στιγμές, έστω κι αν πραγματοποιήθηκε χωρίς πολύ κόσμο, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Ντόναντ Τραμπ απουσίαζε, καθώς επέλεξε να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν, στον οποίο άφησε ένα σημείωμα στον Λευκό Οίκο. Οι υπόλοιποι εν ζωή πρώην πρόεδροι ήταν, όμως, παρόντες, στέλνοντας το μήνυμα ενότητας που χρειάζονται οι ΗΠΑ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 20 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.