ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BBC:Το Ην.Βασίλειο αρνείται να δώσει πλήρη διπλωματική ασυλία στην ΕΕ

12:24 - 21 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
BBC:Το Ην.Βασίλειο αρνείται να δώσει πλήρη διπλωματική ασυλία στην ΕΕ
Το Ηνωμένο Βασίλειο αρνείται να δώσει τίτλο διπλωμάτη στον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λονδίνο, προκαλώντας διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BBC την Πέμπτη(21/1).

Η Βρετανία, ψήφισε να εγκαταλείψει την Ένωση το 2016 και έφυγε και επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου, όταν το Brexit τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Το BBC μετέδωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών αρνείται να δώσει το ίδιο διπλωματικό στάτους και προνόμια στον πρέσβη της ΕΕ Joao Vale de Almeida και την ομάδα του όπως δίνει σε άλλες χώρες, στη βάση ότι η ΕΕ δεν είναι εθνικό κράτος.

Η ΕΕ έχει 143 αντιπροσωπείες, που ισοδυναμούν με προξενεία, σε όλο τον κόσμο. Σε όλες αυτές έχει δοθεί πλήρης διπλωματική ασυλία από τις χώρες που τις φιλοξενούν.

Το BBC έχει στα χέρια του μια επιστολή προς τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell στην οποία επισημαίνει ότι οι προτάσεις του Λονδίνου για το ζήτημα δεν συνιστούν μια λογική βάση για συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.