ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «ρίχνει» $1,9 τρισ. στην οικονομία

14:14 - 21 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «ρίχνει» $1,9 τρισ. στην οικονομία
Η πρόταση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για ένα πακέτο ανακούφισης από την COVID-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων βασίστηκε σε μια αξιολόγηση συγκεκριμένων αναγκών, δήλωσε η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki, όταν ρωτήθηκε για αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών σχετικά με το συνολικό κόστος.

«Το πακέτο δεν είχε σχεδιαστεί με 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αφετηρία. Σχεδιάστηκε με τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα για να δώσει στους ανθρώπους την ανακούφιση που χρειάζονταν», είπε στους δημοσιογράφους κατά την πρώτη ενημέρωσή της, μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν.

Η Psaki, είπε ότι ήταν δύσκολο να σκεφτούμε ποια στοιχεία της πρότασης θα μπορούσαν να εξαλειφθούν, καθώς όλα βασίστηκαν σε συστάσεις από οικονομολόγους και επαγγελματίες υγείας, αλλά αναγνώρισαν ότι η τελική έκδοση οποιασδήποτε νομοθεσίας σπάνια μοιάζει ακριβώς με την αρχική.

Ο Μπάιντεν, ένας μακροχρόνιος νομοθέτης των ΗΠΑ, γνωρίζει καλά τις διαδικασίες στο Κογκρέσου και θα συμμετάσχει στενά, είπε η Psaki.

Είπε ότι η σαφής προτίμηση του προέδρου ήταν να προχωρήσει με ένα διμερές νομοσχέδιο, αλλά θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση.

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε επίσης να επικαλεστεί τον αμυντικό νόμο παραγωγής για να εξασφαλίσει τις προμήθειες και τα υλικά που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου του να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 21 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.