ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τίμερμανς-Μπορέλ καλωσορίζουν και πάλι τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού

16:32 - 21 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Τίμερμανς-Μπορέλ καλωσορίζουν και πάλι τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού
Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Μπάιντεν, η ΕΕ ήρθε αμέσως σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σε διμερή τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς, θα συζητήσει την προετοιμασία της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα COP26 με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, κ. Τζον Κέρι.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς και ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ , την Τετάρτη(20/1), εξέδωσαν κοινή δήλωση, στην οποία χαιρετίζουν την απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν για την εκ νέου προσχώρηση των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού: «Ανυπομονούμε να έχουμε και πάλι τις ΗΠΑ στο πλευρό μας, ώστε μαζί να ηγηθούμε του παγκόσμιου αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική κρίση είναι η καθοριστική πρόκληση της εποχής μας και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Η δράση για το κλίμα αποτελεί συλλογική μας ευθύνη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η COP26 που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο θα αποτελέσει ορόσημο για την ενίσχυση της παγκόσμιας φιλοδοξίας, ενώ θα αξιοποιήσουμε τις προσεχείς συνεδριάσεις της G7 και της G20 για την επίτευξη αυτού του στόχου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν όλες οι χώρες συμμετάσχουν σε έναν παγκόσμιο αγώνα για μηδενικές εκπομπές, ολόκληρος ο πλανήτης θα βγει κερδισμένος».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Συμφωνίας του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2020, η ΕΕ υπέβαλε μια νέα εθνικά καθορισμένη συνεισφορά στη γραμματεία της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος. Η ΕΕ έχει αναλάβει δέσμευση για καθαρή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55 % έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, ως ένα βήμα για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 21 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.