ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνία: Σκέψεις να κινηθεί νομικά εναντίον Pfizer για καθυστερήσεις εμβολίων

14:19 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πολωνία: Σκέψεις να κινηθεί νομικά εναντίον Pfizer για καθυστερήσεις εμβολίων
Τον Φεβρουάριο η Πολωνία ενδέχεται να κινηθεί νομικά, εναντίον της εταιρείας, Pfizer, λόγω των καθυστερήσεων στις δόσεις των εμβολίων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας.

Η Pfizer, η οποία συνεργάστηκε με την BioNTech για να φτιάξει εμβόλιο κατά της Covid-19, και μάλιστα πήρε και έγκριση πρώτη από όλες τις ανταγωνίστριές της, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της για ένα διάστημα. Ως αποτέλεσμα, οι παραδόσεις των εμβολίων αναβλήθηκαν και αυτές.  

Την ίδια στιγμή, και η Ιταλία ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

"Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (για την ανάληψη νομικής δράσης) ίσως ληφθεί τον επόμενο μήνα, αν δεν γίνουν οι παραδόσεις που έχει ανακοινώσει η κατασκευάστρια”, δήλωσε ο Πιοτρ Μούλερ, ο Πολωνός εκπρόσωπος σε κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τη Δευτέρα(18/1) η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.

Την Πέμπτη(22/1) ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η κατασκευάστρια ισχυρίζεται (…) ότι αυτή η διαφορά θα καλυφθεί”, σημείωσε ο Μούλερ. "Όμως αν δεν συμβεί αυτό, φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων”.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.