ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Φήμες για παράδοση λιγότερων εμβολίων από την AstraZeneca

20:00 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Αυτό αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας. Για τη χώρα, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία, οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις  από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.