ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και επίσημα νέος πρόεδρος του CDU ο Άρμιν Λάσετ

20:08 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Και επίσημα νέος πρόεδρος του CDU ο Άρμιν Λάσετ
Επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή (22/1) η εκλογή του Άρμιν Λάσετ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με 796 επί συνόλου 980 έγκυρων επιστολικών ψήφων.

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (16/1) διαδικτυακά, ο Λάσετ εξασφάλισε 521 ψήφους έναντι 466 του αντιπάλου του, Φρίντριχ Μερτς. Σύμφωνα ωστόσο με την καθορισμένη διαδικασία, το αποτέλεσμα έπρεπε να επιβεβαιωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1.001 Συνέδρων και εκλεκτόρων.

Σε αυτήν ωστόσο, οι σύνεδροι είχαν την επιλογή μόνο να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τον νικητή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το ζητούμενο δηλαδή ήταν αν οι ψηφοφόροι που δεν είχαν επιλέξει τον Άρμιν Λάσετ θα του έδιναν τώρα την στήριξή τους.

Σύμφωνα πάντως με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε σήμερα από τα έντυπα του Ομίλου Funke, ο Λάσετ θεωρείται κατάλληλος ως υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) μόνο από το 21% των ερωτηθέντων.

Βασικός του αντίπαλος φαίνεται ότι θα είναι ο Μάρκους Ζέντερ, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός του «αδελφού» κόμματος του CDU, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.