ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Φαίνεται πως είναι πιο θανατηφόρος ο μεταλλαγμένος κορονοϊός

20:33 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Φαίνεται πως είναι πιο θανατηφόρος ο μεταλλαγμένος κορονοϊός
Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού εκτός από μεγαλύτερη μεταδοτικότητα ενδέχεται να έχει και μεγαλύτερο βαθμό θνητότητας, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού ... μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνητότητας», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ενημερώνοντας για την πορεία της πανδημίας.

«Όλα τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ακόμη ότι και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούμε είναι αποτελεσματικά τόσο κατά του αρχικού στελέχους όσο και του νέου», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/BBCNews/status/1352664504933502976}

Ίσως έτσι να "μεταφράζεται", τόσο το "καμπανάκι" από τον ECDC, όσο και η ιδιαίτερη ανησυχία που εκφράστηκε την Πέμπτη (21/1) στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Κλήθηκαν μάλιστα όλες οι χώρες να εστιάσουν ιδιαίτερα στις μεταλλάξεις και η Ελλάδα (που είχε μείνει σχετικά πίσω) αποφάσισε την Παρασκεή (22/1) τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου επιτήρησης και επαγρύπνησης, με στόχο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.