ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που αγόρασε το SputnikV

20:57 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ουγγαρία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που αγόρασε το SputnikV
Συμφωνία για την αγορά 2 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V υπέγραψε η Ουγγαρία, η οποία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγοράζει το ρωσικό εμβόλιο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, σε ενημέρωση στη διάρκεια συνομιλιών την Παρασκευή (22/1) στη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την παραγγελία του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που εγκρίνει μονομερώς το εμβόλιο αυτό, ενώ αυξάνεται η απογοήτευση στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις στην προμήθεια δυτικών εμβολίων, οι οποίες εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη.

«Βάσει των όρων της συμφωνίας μας, αγοράζουμε μια ποσότητα αρκετή για να εμβολιάσουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», δήλωσε ο Σιγιάρτο στη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. «Αυτή αντιπροσωπεύει 2 εκατομμύρια δόσεις σε τρεις παρτίδες. Μια ποσότητα για τον εμβολιασμό 300.000 ανθρώπων τον πρώτο μήνα, για μισό εκατομμύριο ανθρώπους τον δεύτερο μήνα και 200.000 τον τρίτο», πρόσθεσε.

Ο Σιγιάρτο δεν έκανε γνωστό πότε θα φτάσει στην Ουγγαρία η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου και δεν είναι σαφές το ποσό που θα πληρώσει η Βουδαπέστη για τα 2 εκατομμύρια εμβόλια συνολικά.

Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ δήλωσε πως το ρωσικό εμβόλιο μπορεί να επιτρέψει στην Ουγγαρία να άρει νωρίτερα τους περιορισμούς του lockdown.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.