ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεβίωσε ο Λάρι Κινγκ

15:49 - 23 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Απεβίωσε ο Λάρι Κινγκ
Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ, ο θρύλος των talk show των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με συμπτώματα κορονοϊού. 

O Κινγκ έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μετρώντας σημαντικές επιτυχίες, βραβεία και αναγνώριση.

Παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

{https://twitter.com/kingsthings/status/1352960673978880000}

Ποιος ήταν ο Λάρι Κινγκ

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1933, από γονείς Εβραίους, ενώ το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Lawrence Harvey Zeiger.

Αφού τελείωσε το γυμνάσιο έπιασε δουλειά για να βοηθήσει την μητέρα του στα έξοδα.

Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε στη Φλόριντα, δουλεύοντας ως ντισκ τζόκεϊ σε τοπικό σταθμό, παίρνοντας παράλληλα συνεντεύξεις από πολίτες. Το 1960 έκανε την είσοδό του στον κόσμο της τηλεόρασης, καθώς εργάστηκε για ένα τηλεοπτικό σόου στο Μαϊάμι. Την ίδια περίοδο, ο King έγραφε επίσης άρθρα σε αρκετές τοπικές εφημερίδες.

Το 1971 ο King συνελήφθη από τις αρχές, κατηγορούμενος για κλοπή σε βάρος ενός πρώην φίλου του.

Παρότι οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, το γεγονός αυτό στοίχισε στον παρουσιαστή και δημοσιογράφο τη δουλειά του. Τα επόμενα χρόνια ωστόσο, εκείνος εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, ενώ υπήρξε και αθλητικός σχολιαστής.

Tο 1992, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ross Perrot ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην εκπομπή. Τον επόμενο χρόνο (1993) ο τότε Αμερικανός αντιπρόεδρος, Al Gore ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Perrot στο τηλεοπτικό σόου του Larry King, σε μια εκπομπή που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης.

Μερικοί από τους δημοφιλέστερους καλεσμένους του King στο τηλεοπτικό σόου ήταν, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump, ο πυγμάχος Mike Tyson, ο κινηματογραφιστής Michael Moore, ο δημοφιλής μουσικός Prince, η Tina Turner και πολλοί άλλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 23 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.