ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Προχωρά τις νομικές ενέργειες κατά των Pfizer και AstraZeneca

18:06 - 24 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Προχωρά τις νομικές ενέργειες κατά των Pfizer και AstraZeneca
Στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της AstraZeneca αναμένεται να προχωρήσει η Ιταλία, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19.

Οι νομικές ενέργειες έχουν ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε την Κυριακή (24/1) ο υπουργός των Εξωτερικών της χώρας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Τη συγκεκριμένη κίνηση της ιταλικής κυβέρνησης είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (-29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρείας AstraZeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.