ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Ευρωπαϊκή «μάχη» κατά των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα

18:56 - 24 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Bloomberg: Ευρωπαϊκή «μάχη» κατά των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διπλωματική και οικονομική της ισχύ, προκειμένου να επιταχύνει την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, καθώς το μπλοκ ευθυγραμμίζει την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας με τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους.

«Η ενεργειακή διπλωματία της ΕΕ θα αποθαρρύνει όλες τις περαιτέρω επενδύσεις σε έργα ενεργειακής υποδομής με βάση τα ορυκτά καύσιμα σε τρίτες χώρες, εκτός εάν είναι απόλυτα συνεπείς με μια φιλόδοξη, σαφώς καθορισμένη πορεία προς την ουδετερότητα του κλίματος», αναφέρεται σε προσχέδιο κοινής δήλωσης, που θα φέρουν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (25/1) οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η ΕΕ θα διασφαλίσει ότι η εμπορική της πολιτική και οι εμπορικές της συμφωνίες συνάδουν με τη φιλοδοξία της για το κλίμα», αναμένεται να δηλώσουν οι υπουργοί, σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης, που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύτηκαν τον περασμένο μήνα να μειώσουν τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου του μπλοκ κατά 55% το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να μετατρέψουν την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο στον κόσμο έως το 2050.

Ανησυχώντας ότι οι ολοένα και πιο αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί του μπλοκ θα αναγκάσουν απλώς τις ρυπογόνες δραστηριότητες να μετεγκατασταθούν αλλού στον κόσμο, οι ηγέτες της ΕΕ είναι πρόθυμοι να εξαλείψουν τη «διαρροή άνθρακα» αναγκάζοντας τον υπόλοιπο κόσμο να συμμορφωθεί με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 24 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.