ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ-AstraZeneca στην...κόψη του ξυραφιού: Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

11:46 - 28 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ-AstraZeneca στην...κόψη του ξυραφιού: Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές
Η αντιδικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη. Ποιος έχει δίκιο δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε, όμως, πως η κακή σχέση των δύο βάζει σε κίνδυνο το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Η Τετάρτη (27/1) ήταν μία ημέρα αλληλοκατηγοριών και έντασης. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως η κατάσταση δεν είναι πολεμική, αλλά ούτε και ικανοποιητική.

Το μπλοκ δήλωσε ότι δεν έλαβε τη σαφήνεια που ζητούσε για την παράδοση εμβολίων κατά τους επόμενους μήνες, κατηγορώντας την Astra ότι χρησιμοποιεί χρήματα της ΕΕ για να αυξήσει την παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα δίνει προτεραιότητα στις βρετανικές παραδόσεις.

Η εταιρεία αντιπαραθέτει την άποψη ότι η ΕΕ θέλει να προσπεράσει την παγκόσμια... ουρά αναμονής.Επίσης, αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη αντί να κατηγορούν την εταιρεία, πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις από την Κομισιόν.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αλλά σε επικοινωνιακό επίπεδο υπάρχει ήδη τεράστιο πρόβλημα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, ενώ και σε όλα τα κράτη-μέλη έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως το πρόγραμμα εμβολιασμών έχει ήδη... εκτροχιαστεί. Η σχέση ΕΕ-AstraZeneca βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Το ερώτημα είναι αν ισχύει το ίδιο και για το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ας μην ξεχνάμε πως η ΕΕ έθεσε μόλις προ ημερών στόχο να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που χωρίς την Astra μοιάζει ακατόρθωτο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 28 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.