ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αναστασιάδης παίρνει τα μέτρα του για τα χρυσά διαβατήρια

16:39 - 29 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ο Αναστασιάδης παίρνει τα μέτρα του για τα χρυσά διαβατήρια
Σειρά μέτρων για πάταξη της διαφθοράς ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/1) η κυπριακή κυβέρνηση εν μέσω των ολοένα αυξανόμενων αντιδράσεων για τα όσα σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτονται για το ακυρωθέν πρόγραμμα «πώλησης χρυσών διαβατηρίων».

Από τα μέτρα ξεχωρίζει, σύμφωνα με την DW, η σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς αλλά και η σύσταση ειδικής μονάδας για πάταξη του φαινομένου υπό την καθοδήγηση των εισαγγελικών αρχών της χώρας.  

«Fake news και γκεμπελισμός» 

Χθες (28/1) ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται κάτω από εξαιρετικά μεγάλη πίεση για την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου αλλά και συγγενικών του προσώπων στο ακυρωθέν πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, απευθύνθηκε με διάγγελμα στον κυπριακό λαό.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για στοχευμένη εκστρατεία διαστρέβλωσης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, η οποία, όπως είπε, έχει ως στόχο να εμπεδώσει στους πολίτες ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του είναι διεφθαρμένοι.

Έκανε επίσης λόγο για fake news αλλά και γκεμπελικές μεθόδους ενώ παραλλήλισε τις επικρίσεις εναντίον του, με τα γεγονότα του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ, τα οποία σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο επισυνέβησαν λόγω της υιοθέτησης από πλευράς πολιτών, των ανυπόστατων ισχυρισμών του Προέδρου Τραμπ περί νοθείας. «Ανάλογα φαινόμενα δυστυχώς υπάρχουν και στην δική μας πατρίδα» σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρόεδρος Αναστασιάδης παραδέχθηκε την ύπαρξη κενών και αδυναμιών στο πρόγραμμα παραχώρησης διαβατηρίων και δεν αποποιήθηκε των όποιων πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης του για τον έλεγχο του προγράμματος. 

Βαρύ κλίμα

Σημειώνεται ότι το διάγγελμα Αναστασιάδη και η ανακοίνωση των μέτρων κατά της διαφθοράς γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταθέσεις υπουργών και άλλων αξιωματούχων ενώπιων της ερευνητικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Μόλις προχθές (27/1), η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολούθησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο να καταθέτει ενώπιον της επιτροπής για την εισφορά ύψους 300 χιλιάδων ευρώ που έλαβε η εκκλησία από τον μαλαισιανό καταζητούμενο Τζο Λο, ενώ τέως υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην εμπλοκή  συγγενικού προσώπου πολιτικού στην υπόθεση των διαβατηρίων προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.