ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις για παραίτηση λόγω εμβολίων δέχεται η φον ντερ Λάιεν

15:45 - 31 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πιέσεις για παραίτηση λόγω εμβολίων δέχεται η φον ντερ Λάιεν
Οι συγκρούσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνονται συνεχώς στον απόηχο της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

Σύμφωνα την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί μετά το θέμα που προέκυψε με τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία, απειλή πάντως από την οποία η ΕΕ υπαναχώρησε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, ευρωπαίοι διπλωμάτες διαφώνησαν με την απόφαση της φον ντερ Λάιεν να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους στα βορειοϊρλανδικά σύνορα προκειμένου να ελέγχονται οι εξαγωγές εμβολίων που παράγονται στην ΕΕ, παρακάμπτοντας μέρος του Πρωτοκόλλου για το Brexit.

Παρά το γεγονός πως τα σχέδια της ΕΕ δεν πήραν σάρκα και οστά, η απόφαση της φον ντερ Λάιεν να θέσει το ζήτημα φέρεται να την έφερε ενώπιον αντιδράσεων από τον κύκλο των ίδιων της των συνεργατών, οι οποίοι την κατηγόρησαν για εκδικητική στάση απέναντι στη Βρετανία μετά το Brexit.

Το ρεπορτάζ της Telegraph κάνει λόγο για «έξαλλους» Ευρωπαίους διπλωμάτες στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να φύγει τώρα», ανέφερε ένας διπλωμάτης στην βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες με αυτές τις κινήσεις υπονομεύουν την ίδια τους την αξιοπιστία.

«Γνωρίζετε ποιος είναι επικεφαλής της πολιτικής για την πανδημία της Covid-19 αυτή τη στιγμή. Γίνεται ολοένα και πιο εκδικητική λόγω του Brexit», φέρεται να είπε μια πηγή στην Telegraph.

Πάντως, από την πλευρά της Κομισιόν οι πληροφορίες ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται, καθώς εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν αρνήθηκε να σχολιάσει επί θεμάτων που σχετίζονται με «εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 31 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.