ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθεκτική η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

11:53 - 01 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ανθεκτική η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη
Η ανάπτυξη της μεταποίησης στην ευρωζώνη παρέμεινε ανθεκτική στην αρχή του έτους αλλά ο ρυθμός εξασθένισε σε σχέση με τον Δεκέμβριο, καθώς τα νέα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό σε όλη την ήπειρο, μαζί με τις ελλείψεις εφοδιασμού, έπληξαν τη δραστηριότητα.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται ξανά στην Ευρώπη, οι χώρες έχουν υποχρεώσει σε κλείσιμο πολλά τμήματα του τομέα υπηρεσιών, αφήνοντας τη μεταποίηση να υποστηρίζει την οικονομία, καθώς τα εργοστάσια έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανοιχτά.

Ο PMI της Markit επιβραδύνθηκε στις 54,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 55,2 μονάδες τον Δεκέμβριο, αν και αυτό ήταν οριακά πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις για 54,7 μονάδες.

"Η παραγωγή της μεταποίησης στην ευρωζώνη συνέχισε να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό στις αρχές του 2021, αν και η ανάπτυξη έχει αποδυναμωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από όταν ξεκίνησε η ανάκαμψη, καθώς τα νέα μέτρα lockdown και οι ελλείψεις στον εφοδιασμό θέτουν περαιτέρω προκλήσεις στους παραγωγούς ανά την περιοχή”, ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή, υποχώρησε στις 54,6 μονάδες από τις 56,3 μονάδες, παραμένοντας και πάλι σημαντικά υψηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 01 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.