ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Σύσκεψη για την αποτυχία στους εμβολιασμούς

14:22 - 01 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Σύσκεψη για την αποτυχία στους εμβολιασμούς
Για την αποτυχημένη έναρξη των εμβολιασμών στην Γερμανία, θα μιλήσει η ομοσπονδία και οι κυβερνήσεις με τους κατασκευαστές την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Η χώρα στην οποία, σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών η πανδημία «έχει ξεφύγει»,  μείωσε τις προσδοκίες της για τους εμβολιασμούς καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, ήταν πολύ υψηλές. Ωστόσο και πάλι, σύμφωνα με τον πολιτικό, η διάσκεψη κορυφής έχει νόημα ακόμα και αν δεν παρθούν σαφείς αποφάσεις.

"Δεν μπορούμε να παράγουμε περισσότερα εμβόλια μόνο μέσω μιας συνόδου κορυφής. Με τις συνεχείς απαιτήσεις για περισσότερες δόσεις εμβολιασμού, η παραγωγή δεν θα επιταχυνθεί", είπε ο Γενς.

Ο Σπαν δήλωσε επίσης ότι "η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να παράσχει στα κρατίδια μόνο τις πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες παράδοσης που της δίδονται από τους κατασκευαστές. Αυτό όμως συμβαίνει ήδη. Δεν κρύβουμε τα δεδομένα", πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα, ο Σπαν τόνισε στην "Bild" ότι η σύνοδος κορυφής θα είχε νόημα ακόμη και χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις: "Έχει από μόνο του αξία το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια ενεργούν μαζί, έχουν κοινή αντίληψη, έχουν κοινό στόχο και έχουν κοινή, ρεαλιστική, άποψη για το τι είναι δυνατό να γίνει και τι δεν γίνεται."

Και η Ένωση Γερμανικών Φαρμακευτικών Εταιρειών εμφανίστηκε όμως επίσης επιφυλακτική. "Ένα εργοστάσιο εμβολίων δεν είναι ένα ράφι βιβλίων το οποίο παραγγέλνεις σε ένα κατάστημα επίπλων και μπορεί να εγκαταστήσει κανείς γρήγορα. Για την περίπλοκη παραγωγή εμβολίων απαιτούνται κατάλληλες εγκαταστάσεις παραγωγής και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν ήταν έτσι απλό, θα το είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Φαρμακευτικών Εταιρειών, Χαν Στόιτελ στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί, πως το σαββατοκύριακο, πολλοί πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων ζήτησαν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για τις επόμενες εβδομάδες. "Η επείγουσα προσδοκία μου από την σημερινή σύνοδο κορυφής είναι ότι θα εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού βάσει του οποίου εμείς, τα ομοσπονδιακά κρατίδια, μπορούμε να κλείνουμε ραντεβού εμβολιασμού και να τα τηρούμε", τόνισε σήμερα ο επικεφαλής των πρωθυπουργών των κρατιδίων και δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιουλερ στις εφημερίδες "Stuttgarter Zeitung" και "Stuttgarter Nachrichten".

Η σύνοδος κορυφής μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των ηγετών των κρατιδίων, θα πραγματοποιηθεί μέσω βίντεο και είναι μία απάντηση στις πιέσεις για τους εμβολιασμούς στην χώρα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.