ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Δέσμευση ενώπιον... Μέρκελ για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

21:04 - 01 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Δέσμευση ενώπιον... Μέρκελ για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού
Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν συμμετείχαν τη Δευτέρα (1/2) σε διαδικτυακή συζήτηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με βασικό θέμα τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε πως παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις η ΕΕ επιμένει στο στόχο εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η κα. Κυριακίδου τόνισε στη Γερμανίδα Καγκελάριο, τους ηγέτες των κρατιδίων της Γερμανίας και τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών ότι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί 18,5 εκατομμύρια δόσεις.

Η Ευρωπαία Επίτροπος επισήμανε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διανομής των εμβολίων υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους παρασκευαστές ώστε να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή, να παραδώσουν εμβόλια, να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην παραγωγική ικανότητα και να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες μεταλλάξεις.

"Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με αλληλεγγύη και για να βρούμε λύσεις και να χτίσουμε εμπιστοσύνη με ένα μόνο βέλος προς τα δεξιά για να παραδώσουμε εμβόλια στους πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα", τόνισε.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε για να "πειστούν" οι ηγέτες των κρατιδίων πως είναι αρκετές οι προσπάθειες της ΕΕ, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για να προχωρήσει η Γερμανία και μόνη της για να ενιχύσει το πρόγραμμα εγχώριων εμβολιασμών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 01 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.