ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση-πλήγμα για Κομισιόν:Eυρωβουλευτές είδαν εκ των προτέρων συμβάσεις για εμβόλια;

14:54 - 02 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ερώτηση-πλήγμα για Κομισιόν:Eυρωβουλευτές είδαν εκ των προτέρων συμβάσεις για εμβόλια;
Με σημερινή του γραπτή ερώτηση προς την Επίτροπο Υγείας της Κομισιόν Στέλλα Κυριακίδου, ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Jordan Bardella, αποκαλύπτει ότι, παρά την «μυστικότητα» που επικαλέσθηκε η Επίτροπος, για τις συμβάσεις προμήθειας των εμβολίων κατά του COVID-19, κάποιοι ευρωβουλευτές τις είχαν δεί εκ των προτέρων!

 Επικαλούμενος κι’ ένα άρθρο στο Le Point στις 3 Δεκεμβρίου 2020, με τίτλο «Vaccins européens: la loi du secret» [κανόνες απορρήτου για τα εμβόλια της ΕΕ],ο Γάλλος ευρωβουλευτής υποστηρίζει, όχι άδικα, ότι μια πλήρης έλλειψη διαφάνειας περιβάλλει τις συμβάσεις που συνάφθηκαν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φαρμακευτικών εργαστηρίων για προμήθεια εμβολίων COVID-19.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι μερικοί ευρωβουλευτές είδαν τις συμβάσεις αγοράς εκ των προτέρων, αλλά μόνο σε "ασφαλές δωμάτιο".

Εύλογα δε ρωτάει την Επίτροπο για το πώς επιλέχθηκαν οι ευρωβουλευτές που έχουν δει αυτές τις συμβάσεις και με ποια κριτήρια και αν πιστεύει η Επιτροπή ότι, αυτή η διαρκής έλλειψη διαφάνειας, ενδέχεται να συμβάλει στις θεωρίες συνωμοσίας και στην αυξανόμενη δυσπιστία των ηγετών της ΕΕ, την οποία ισχυρίζεται ότι θέλει να καταπολεμήσει.

Εύλογα τα ερωτήματα, αρκεί ν’ απαντηθούν εγκαίρως...

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.