ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ αναζητούν θωράκιση σε φαινόμενα τύπου GameStop

10:55 - 03 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Μετά την τρέλα των συναλλαγών του GameStop, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) πρέπει να θεσπίσει περισσότερους κανονισμούς για να αποτρέψει τα hedge funds να παίζουν τις αγορές προς όφελός τους, σύμφωνα με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Και θα πρέπει να «αναπτυχθεί στυλοβάτης» για την επιβολή αυτών των κανόνων, είπε την Κυριακή στο «State of the Union» του CNN.
"Έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα στη Wall Street και ήρθε η ώρα να το διορθώσουμε", πρόσθεσε.
 
Οι επενδυτές της Reddit συνεργάστηκαν για να συγκεντρώσουν μετοχές της δεκαετίας του '90, κυρίως το GameStop αλλά και την AMC και τη Nokia, αφού παρατηρήσουν ότι τα hedge fund ακολουθούσαν την πρακτική της «ανοιχτής πώλησης». Η μετοχή του GameStop αυξήθηκε μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες - από λιγότερο από 5$ στα τέλη του 2020, σε μια κορυφαία τιμή άνω των 450$ ανά μετοχή την Πέμπτη.
 
Η Γουόρεν έγραψε στην SEC, προτρέποντάς την να διερευνήσει την συνεχιζόμενη πρακτική και ρωτώντας πώς θα αποτρέψει παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσακ Σούμερ πιέζει επίσης την SEC να ξεκινήσει έρευνα το συντομότερο δυνατό.
 
Η Γουόρεν χτύπησε επίσης τα hedge funds και τους επενδυτές, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν το χρηματιστήριο «σαν το δικό τους προσωπικό καζίνο». Το ανέφερε αυτό στο CNN την Κυριακή, λέγοντας ότι το τρέχον σύστημα ευνοεί μεγάλους παίκτες και όχι μεμονωμένους επενδυτές, αλλά σημείωσε ότι «στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι όλοι οι παίκτες σε όλα αυτά» ή «εάν υπάρχουν μεγάλα χρήματα και στις δύο πλευρές».
 
Η SEC θα πρέπει να καταργήσει τη χειραγώγηση της αγοράς και άλλες αμφισβητήσιμες εμπορικές πρακτικές, πρόσθεσε.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.