ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρύβουν τους λόγους εκρήξεων στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στην Τουρκία!

18:17 - 03 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κρύβουν τους λόγους εκρήξεων στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στην Τουρκία!
Με πολύ πρόσφατη ερώτηση του προς την Κομισιόν, ο Κύπριος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών Δημήτρης Παπαδάκης, προβαίνει σε μία σειρά ανησυχητικών αποκαλύψεων, για την λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής μιλάει για « πρόσφατες εκρήξεις στο εργοτάξιο του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου, στην Τουρκία» και για «αδιαφάνεια όσον αφορά τους λόγους της πρόσφατης έκρηξης και τον πραγματικό αριθμό πιθανών θυμάτων και λοιπών ζημιών που προκλήθηκαν».

Υπενθυμίζει ότι, η κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου συνεπάγεται, κατακόρυφη αύξηση των περιβαλλοντικών κινδύνων, καθώς η περιοχή που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση του εργοστασίου έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών και συνακόλουθων καταστροφών.

Υπογραμμίζει ότι, φόβους προκαλούν, η εγγύτητα του σταθμού στην Κύπρο και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ένα πιθανό πυρηνικό ατύχημα, δεδομένου ότι, όταν τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός ενέργειας, θα απέχει μόλις 90 χλμ. από τις ακτές της Κερύνειας.

Το εργοτάξιο συνιστά απειλή για το περιβάλλον καθώς και για την υγεία και την ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής της Ν.Α. Μεσογείου και όχι μόνο, καταλήγει ο ευρωβουλευτής και ρωτάει την Κομισιόν:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να σταματήσει η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου, από μια υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, κάτι που ενέχει τεράστιους κινδύνους καθώς και ποια είναι τα πορίσματα των τεχνικών συνεδριάσεων που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την ασφάλεια του έργου.

 Εύλογα τα ερωτήματα, αρκεί να απαντηθούν εγκαίρως και όχι...κατόπιν εορτής!

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:25 - 03 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.