ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρομοκράτες» για τον Ερντογάν φοιτητές και ομοφυλόφιλοι

19:48 - 03 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Τρομοκράτες» για τον Ερντογάν φοιτητές και ομοφυλόφιλοι
«Το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ είναι ασύμβατο με τις τουρκικές αξίες», τόνισε σε ομιλία του την Τετάρτη (3/2) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε στο φοιτητικό κίνημα που είναι το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα δραστήριο στην Τουρκία.

«Δεν θεωρούμε ότι οι νέοι αυτοί, που είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν πραγματικά τις εθνικές και ηθικές αξίες της χώρας μας», είπε σε σημερινή ομιλία του ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο κύμα φοιτητικής αμφισβήτησης που συγκλονίζει εδώ και έναν μήνα την Τουρκία.

«Είστε φοιτητές ή τρομοκράτες που προσπαθούν να καταλάβουν το γραφείο του πρύτανη;» πρόσθεσε. 

Διεμήνυσε, δε, πως οι αρχές δεν θα επιτρέψουν το κίνημα φοιτητικής αμφισβήτησης να μετατραπεί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως εκείνες του 2013, γνωστές ως το κίνημα του Γκεζί που τον είχε βάλει στο στόχαστρο όταν ήταν πρωθυπουργός.

Από τα πυρά Ερντογάν δεν γλίτωσαν ούτε τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, τα δικαιώματα των οποίων έχουν γίνει ένα από τα αιτήματα της αμφισβήτησης μετά τη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατηγορήθηκαν για προσβολή του ισλάμ επειδή διοργάνωσαν μια καλλιτεχνική έκθεση που περιελάμβανε αναπαράσταση ενός ιερού για το ισλάμ τόπου με σημαίες του ουράνιου τόξου.

«ΛΟΑΤΚΙ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η χώρα αυτή είναι πατριωτική και ηθική. Προχωράμε προς το μέλλον με αυτές τις αξίες», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.