ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ:Η φρίκη στο Καπιτώλιο κι ο «εφιάλτης» σεξουαλικής κακοποίησης

08:51 - 04 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ:Η φρίκη στο Καπιτώλιο κι ο «εφιάλτης» σεξουαλικής κακοποίησης
Η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

«Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής κακοποίησης και δεν το έχω πει αυτό σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου», είπε η Οκάσιο σε ένα Instagram Live το βράδυ της Δευτέρας κρατώντας τα δάκρυα της.

Η δήλωσή της ήρθε καθώς περιέγραφε το τραύμα της εισβολής του βίαιου όχλου στο Καπιτώλιο τον περασμένο μήνα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποιούν την «τακτική των κακοποιών» λέγοντας στους βουλευτές να «προχωρήσουν» από το τραύμα.

«Όταν περνάς κάτι τραυματικό, τα τραύματα συγκεντρώνονται το ένα πάνω στο άλλο».

Ξέσπασε επίσης στους Ρεπουμπλικάνους, όπως ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, ο οποίος αρνήθηκε αυτό που η ίδια χαρακτήρισε «ευθύνη των Ρεπουμπλικάνων» για την εισβολή στο Καπιτώλιο, η οποίο άφησε πέντε ανθρώπους νεκρούς.

Ο Τεντ Κρουζ, και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την πιστοποίηση του Κογκρέσου για τη νίκη του Προέδρου Τζο Μπάιντεν – η οποία συνέβαινε όταν ο όχλος παραβίασε το Καπιτώλιο – έχει αρνηθεί οποιοδήποτε ρόλο στην πρόκληση της βίας.

Περιγράφοντας την ταραχή της 6ης Ιανουαρίου, η οποία έστειλε τους βουλευτές να αγωνίζονται να καλυφθούν και να φράξουν τα γραφεία τους στο Κογκρέσο, η Οκάσιο Κορτέζ είπε πως ήταν σαν μια «ταινία ζόμπι». «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς ανάληψη ευθυνών», είπε στο Instagram. «Δεν μπορούμε να θεραπευτούμε χωρίς ανάληψη ευθυνών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας λένε να προχωρήσουμε το κάνουν για το δικό τους συμφέρον.»

Η Οκάσιο διηγήθηκε πώς κρυβόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου του γραφείου της, όταν ένας λευκός άνδρας εισέβαλλε στο γραφείο της, φωνάζοντας: «Πού είναι αυτή; Πού είναι αυτή;»

Η βουλευτής είπε ότι ήταν αστυνομικός του Καπιτωλίου, αλλά την κοίταξε με «θυμό και εχθρότητα» και δεν αναγνώρισε τον εαυτό του ως αστυνομικός.

Η Οκάσιο Κορτέζ είπε πως αυτή και το προσωπικό της δεν ήξεραν αν ο αξιωματικός ήταν εκεί για να «μας βοηθήσει ή να μας κάνει κακό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.