ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την BoE-Στα £895 δισ. το QE

15:53 - 04 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα στο 0,1% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) στη συνεδρίαση της Πέμπτης (4/2), που ήταν η και πρώτη του 2021.

Η BoE διατήρησε το τραπεζικό της επιτόκιο στο 0,1% και άφησε το μέγεθος, όπως και το μέγεθος του συνολικού προγράμματος αγοράς assets, στις 895 δισ. στερλίνες (1,22 τρισ. δολάρια).

Η ταχεία διάθεση εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε τις οικονομικές προοπτικές και μείωσε αμέσως τις προσδοκίες για μια άλλη κίνηση από την τράπεζα.

Στις νέες της προβλέψεις, η BoE δήλωσε πως αναμένει την βρετανική οικονομία να αναπτυχθεί περί το 5% αυτό το έτος -ποσοστό χαμηλότερο από το 7,25% που ανέμενε τον Νοέμβριο.

Η επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της τράπεζας δήλωσε ότι η οικονομία «αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα προς τα επίπεδα πριν από την COVID-19 κατά το 2021, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού θεωρείται ότι οδηγεί σε χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία».

Αυτό μειώνει την ανάγκη για περισσότερες πολιτικές τόνωσης από την Τράπεζα της Αγγλίας βραχυπρόθεσμα.

Από την άλλη πλευρά, η επιτροπή προειδοποίησε ότι «οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν ασυνήθιστα αβέβαιες», λόγω του γεγονότος ότι η εξάπλωση του ιού δεν είναι αρκετά υπό έλεγχο και λόγω των δεικτών της αγοράς εργασίας που εξακολουθούν να είναι «δύσκολο να ερμηνευθούν».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 04 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.