ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί: Βαριές εκφράσεις Σολτς για τους χειρισμούς Φον ντερ Λάιεν

19:20 - 04 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί: Βαριές εκφράσεις Σολτς για τους χειρισμούς Φον ντερ Λάιεν
Ονομαστικά επιτέθηκε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το σχέδιο των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις.

Η στρατηγική της για τα εμβόλια είναι «πραγματικά σκ...ά» τόνισε ο Σολτς, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το Βερολίνο «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ...ά να επαναληφθούν», κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για τον χειρισμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Ο Σολτς, ο οποίος ήταν κατά το 2019, στο να πάρει την προεδρία η φον ντερ Λάιεν, λέγεται πως θεωρεί ντροπιαστική την κατάσταση με τα εμβόλια στην ΕΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η Μέρκελ υπερασπίστηκε την φον ντερ Λάιεν, ωστόσο βρίσκεται στο στόχαστρο, επειδή επέτρεψε στις Βρυξέλλες να αναλάβουν το ζήτημα των εμβολίων, την ώρα που η ΕΕ βρίσκεται πίσω στην παραλαβή των δόσεων.

H Μέρκελ, όπως λέγεται, άφησε τον Σολτς να εκφράσει τα παράπονά του και τον σταμάτησε μόνον όταν αναφέρθηκε ονομαστικά στην φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο η καγκελάριος φαίνεται ότι είναι το μόνο άτομο στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό που προτίθεται να σταθεί στο πλευρό της προέδρου της Κομισιόν.

Να σημειωθεί πως, μόλις 2,34% των 447 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, έχει πάρει μία δόση του εμβολίου, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό είναι 2,36%. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει το 14,21% του πληθυσμού.Σύμφωνα με την Bild όμως, πέραν της φον ντερ Λάιεν, Γερμανοί υπουργοί εξέφρασαν δυσαρέσκεια και για την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, που κατηγορείται ότι απέτυχε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την Pfizer μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ η Βρετανία και οι ΗΠΑ είχαν πετύχει συμφωνίες από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer και AstraZeneca, γεγονός που την έχει να κάνει να στραφεί στα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας. Μάλιστα, η ίδια η Μέρκελ δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι «όλα τα εμβόλια είναι ευπρόσδεκτα στην ΕΕ», προσθέτοντας ότι ήδη έχει μιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ενώ έχουν ήδη γίνει προσεγγίσεις για συνδρομή στην παραγωγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.