ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Προαγοράζει 50 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου της CureVac

19:55 - 05 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Προαγοράζει 50 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου της CureVac
Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στη γερμανική CureVac και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να λάβει χώρα για την ανάπτυξη νέων εμβολίων, που να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει 50 εκατ. δόσεις οποιουδήποτε σκευάσματος αποδειχθεί επιτυχημένο.

Οι κλινικές μελέτες στη Βρετανία πιθανότατα θα οδηγήσουν σε γρηγορότερη ρυθμιστική έγκριση τέτοιων νέων εμβολίων στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη συνεργασία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η κίνηση αποτελεί μία ακόμη επένδυση του Λονδίνου στα μέσα πρόληψης κατά της Covid-19, με τη Βρετανία να προπορεύεται της ΕΕ στον ρυθμό του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Η CureVac δημιουργεί συμμαχίας προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη και διάθεση του πειραματικού εμβολίου της, τεχνολογίας mRNA (όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna).

Η βρετανική κυβέρνηση "έχει βρεθεί στην πρωτοπορία της παρακολούθησης, της ανάπτυξης εμβολίων και της διάθεσής τους στην τρέχουσα πανδημία", τόνισε ο Antony Blanc, ανώτερο στέλεχος της CureVac, σε δήλωσή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.