ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sentix: Επανήλθε σε αρνητική τροχιά τον Φεβρουάριο-Επλήγη η καταναλωτική εμπιστοσύνη

16:05 - 08 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Sentix: Επανήλθε σε αρνητική τροχιά τον Φεβρουάριο-Επλήγη η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Σε αρνητικό έδαφος επανήλθε ο δείκτης Sentix για τις χρηματαγορές τον Φεβρουάριο, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη επηρεάστηκε επί τα χείρω από την παράταση των lockdown, την εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού και την αργή πρόοδος της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ειδικότερα, ο πρώτος δείκτης που δημοσιεύεται για τον Φεβρουάριο σημείωσε πτώση κατά 1,5 μονάδες για να διαμορφωθεί ξανά σε αρνητικό έδαφος στις -0,2 μονάδες. Πτώση καταγράφηκε τόσο στην αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης όσο και στις προσδοκίες των επενδυτών.

Οι αγορές είναι λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τη στρατηγική εμβολιασμού που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που οφείλεται στην αργή διαδικασία και αντικατοπτρίζει τόσο τα λάθη που έγιναν στις παραγγελίες όσο και τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του εμβολίου σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης.

«Το βραχυπρόθεσμο outlook συνεχίζει να είναι γεμάτο προκλήσεις καθώς τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να επεκταθούν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα», αναφέρει σε σχετική έκθεσή της η Oxford Economics.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.