ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla κάνει «στροφή» στο bitcoin-Επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια

17:31 - 08 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Η Tesla κάνει «στροφή» στο bitcoin-Επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια
Στην αγορά bitcoin ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προέβη η Tesla την Δευτέρα (8/2). Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε το bitcoin ώστε να έχει «περισσότερη ευελιξία για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και θα μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της», σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην SEC.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως ο κολοσσός ηλεκτρικών αυτοκινήτων -και όχι μόνο- θα αρχίσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Με αυτό τον τρόπο, η Tesla θα γίνει η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων αποκάλυψε τη μεγάλη επένδυση 10 ημέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ οδήγησε το κρυπτονόμισμα σε άνοδο προσθέτοντας την ετικέτα #bitcoin στη σελίδα του στο Twitter.

Λίγες ημέρες αργότερα αφαίρεσε το hashtag, συνέχισε όμως να εκθειάζει το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Dogecoin.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε αναφέρει πολλές φορές ότι πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι κάτι καλό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι». 


Νέο ιστορικό υψηλό

Όπως είναι αναμενόμενο, η ανακοίνωση της Tesla, επηρέασε την τιμή του bitcoin, που ενισχύθηκε κατά 12%, στα 43.200 δολάρια, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Να σημειωθεί πως το Bitcoin είχε υποχωρήσει σχεδόν 8.000 δολάρια, από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 42.000 δολαρίων στις αρχές Ιανουαρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 08 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.