ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Προτεραιότητα της Ιταλίας ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη

22:46 - 08 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Προτεραιότητα της Ιταλίας ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη
Στις βασικές προτεραιότητες της Ιταλίας θα είναι και ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που αναλάβει πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Carlo Calenda, επικεφαλής του Azione και ο Manfred Schullian, επικεφαλής μιας ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών, δήλωσαν ότι ο Ντράγκι αναφέρθηκε στην ανάγκη για έναν κοινό προϋπολογισμό σε διαφορετικές συναντήσεις σήμερα στη Ρώμη. 

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει κερδίζει την υποστήριξη των βασικών κομμάτων της Ιταλίας και αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το υπουργικό του συμβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Ο Ντράγκι είχε καλέσει τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να διαμορφώσουν έναν κοινό προϋπολογισμό από την περίοδο που ήταν ακόμα επικεφαλής της ΕΚΤ. 

"Χρειαζόμαστε δημοσιονομική ικανότητα στην Ευρωζώνη, κατάλληλου μεγέθους και σχεδιασμού, με επαρκή δύναμη για να σταθεροποιεί τη νομισματική ένωση και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργείται ηθικός κίνδυνος", δήλωσε ο Ντράγκι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την ΕΚΤ το 2019. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.