ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 4,4% «βλέπει» η FocusEconomics για το 2021

13:24 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 4,4% «βλέπει» η FocusEconomics για το 2021
Η FocusEconomics βλέπει την οικονομία της ευρωζώνης να αναπτύσσεται κατά 4,4% το 2021, ποσοστό χαμηλότερο κατά 0,2% σε σχέση με την εκτίμηση του προηγουμένου μήνα. Το 2022 το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί 4%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακτήσει μέρος των απωλειών του περασμένου έτους το 2021, καθώς η σταδιακή άρση των περιορισμών παγκοσμίως, η αυξημένη χρηματοδότηση από την ΕΕ και οι επεκτατικές πολιτικές, νομισματικές και δημοσιονομικές, υποστηρίζουν τη δραστηριότητα, αναφέρει η FocusEconomics.

Ωστόσο, η αύξηση του δημοσίου χρέους, των επισφαλών δανείων στις τράπεζες και η αργή διάθεση των εμβολίων, επισκιάζουν τις προοπτικές για την ευρωζώνη, αναφέρουν οι οικονομολόγοι.

Οι κίνδυνοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν εξαιτίας των περιορισμών που θέτει ο κορονοϊός και πιθανώς ενδεχόμενες εκ νέου αυξήσεις των κρουσμάτων, αν και οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης και η υποστηρικτική δημοσιονομική στάση, θα πρέπει να υποστηρίξει την οικονομία μεσοπρόθεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.