ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Εισήγηση Μέρκελ για παράταση lockdown μέχρι 1η Μαρτίου

17:55 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Εισήγηση Μέρκελ για παράταση lockdown μέχρι 1η Μαρτίου
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, θα εισηγηθεί παράταση του lockdown, μέχρι την πρώτη Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, την Τετάρτη (10/2), σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης είναι: «Στρατηγική επαναλειτουργίας» της αγοράς και της κοινωνίας μετά την 14η Φεβρουαρίου, με προτεραιότητα τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο.

«Ενδεχόμενο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι οριζόντια», είχε υποστηρίξει την Κυριακή(7/2), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ στην εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «SPIEGEL», η Γερμανίδα Καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών πριν από την 1η Μαρτίου, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους πολίτες.

Μάλιστα, η πρότασή της, αναμένεται να βρει αντίθετους και αρκετούς Χριστιανοδημοκράτες καθώς πολλά κρατίδια που κυβερνώνται από στελέχη του κόμματός της, είχαν κάνει εκστρατεία για άνοιγμα των σχολείων στις 15 Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.