ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόμπι Μπράιαντ- Νέο πόρισμα: «Αποπροσανατολίστηκε» ο πιλότος του ελικοπτέρου

19:51 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κόμπι Μπράιαντ- Νέο πόρισμα: «Αποπροσανατολίστηκε» ο πιλότος του ελικοπτέρου
Nέα δεδομένα για τις συνθήκες συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ τον Ιανουάριο του 2020, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο ο ίδιος, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα.

Οι ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το πόρισμα, το οποίο αναφέρει πως δεν προκύπτει μηχανική βλάβη.

Αντίθετα, οι ερευνητές θεωρούν πως ο πιλότος του ελικοπτέρου «πέταξε» ανάμεσα στα σύννεφα και υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», σε μια «προφανή παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρόμπερτ Σάμβαλτ δήλωσε πως ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν «πιθανόν αποπροσανατολίστηκε και δεν ήταν σε θέση να δει που κατευθύνεται» λόγω των νεφών και της πυκνής ομίχλης, μέσα στα οποία βρέθηκε το ελικόπτερο στις 26 του περσινού Ιανουαρίου.

«Ο χωρικός αποπροσανατολισμός είναι η ισχυρή, παραπλανητική αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν πιλότο, ο οποίος εκτελεί μια πτήση, έχοντας χάσει οπτικές αναφορές» τόνισε ο Σάμβαλτ, προσθέτοντας πως ο Ζομπαγιάν «πετούσε» με κανόνες οπτικής πτήσης και, κατά, συνέπεια θα έπρεπε να βλέπει πού κατευθύνεται». Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, από τη στιγμή που το ελικόπτερο ανέβηκε απότομα, χάθηκε μέσα στα σύννεφα και στη συνέχεια, έπεσε στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 09 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.